Project Description

The intention of this home was to create a transparent connection from the living spaces to the vibrancy of Victoria Avenue. The movement of cyclists, pedestrian and vehicular traffic creates a dynamic sense of place. Large operable glazing panels control the western wind and weather as required. A large fish pond is nestled within the northern side of the living spaces and protected by the western patio.

The extensive use of cabinetwork to define zones reduces the extent of internal brickwork generating a lightness of space within the building.

A Simple palette of materials utilising spanish limestone, oak, clear anodised aluminium, Caesar stone and an off white paint finish to all walls and ceilings together with considered proportions creates an understated, refined aesthetic.